Kétszeres hosszabbítással nyert a Körmend a DEAC ellen

Nagy Donát 2020-12-02 19:38:00
Hol az egyik, hol a másik csapat húzott el pontokkal a mérkőzés alatt.

DEAC - Egis Körmend 83-87 (16-24, 20-15, 13-18, 24-16, 5-5, 5-9)

Bajnokság, 5. forduló

V.: Cziffra Cs., Ádám J., Goda L. (Bogárdi J.)
DEAC: Somogyi 15/9, Guyton 19/6, Drenovac 21/6, Hines 14/3, Tóth 12. Cserék: Kis -, Neuwirth -, Molnár 2.
Körmend: Thames 26/6, Mócsán 13/9, Ferencz 11/9, Durázi 2, Taylor 15. Cserék: Takács -, Oroszi -, Mosely 7/3, Kiss -, Williams 13/9, Tóth -.

Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán a DEAC látta vendégül az Egis Körmend együttesét - írja a BB1. Mindkét csapat megnyerte a legutóbbi mérkőzését, a debreceniek hazai pályán, a körmendiek idegenben diadalmaskodtak. A Debrecennél nem tudott pályára lépni Moody és Polyák sem, viszont Kovács Adrián vezetőedző leülhetett a kispadra.

Mócsán gyorsan berámolt öt pontot az összecsapás elején, de nem engedte elszakadni az ellenfelét a DEAC, sőt, négy és fél perccel a feldobás után újra egyenlő volt az állás (10-10). Újabb rohamot indítottak a vasiak, akik ebben a játékrészben bőven 50% felett értékesítették a hármasokat, de apró kosarakkal meccsben tudtak maradni a hazaiak. A negyed utolsó perceiben aztán még egy fokozattal feljebb kapcsolt a vendég gárda, amely már meglátszott az eredményjelző táblán is. 16-24.

Ferencz jelezte, hogy a kisebb szünetben nem hagyott alább sem a körmendi dobókedv, sem a dobóforma, a mérkőzésen először átlépte a tízet a különbség. Guyton és Tóth vette a hátára a Debrecent, hetet szereztek zsinórban, megválaszolatlanul. Többször is sikerült megállítania a hazaiak felzárkózási kísérletét a Körmendnek, beállt egy 8-10 pontos különbségre a mérkőzés. A nagyszünet előtt aztán megtáltosodott a DEAC és egy nagy futással feljött háromra. 36-39.

A fordulás után több lehetősége is adódott a Debrecennek, de végül Taylor szerezte meg a második félidő első kosarát. Továbbra is ott loholt az ellenfele nyakán a DEAC, amely végül a 25. percben egyenlített, a fordítás viszont nem jött össze, sőt, megint kezdett ellépni a Körmend (46-53). Guyton hármasa a legjobbkor hullott be hazai szempontból, azonban négy gyors vendég pont is érkezett még az utolsó másodpercekben. 49-57.

Nagy lendülettel vágott neki az utolsó felvonásnak Kovács Adrián együttese, amely 11-2-vel nyitotta a záró játékrészt és átvette a vezetést (60-59). Megtorpant a Körmend, mindössze egy büntetőt tudott csak értékesíteni a csapat a következő két percben, miközben fokozatosan lépett el a DEAC. Mosely hármasával és Taylor büntetőivel zárkóztak volna a vendégek, de mindig volt valaki (főleg Drenovac), aki előlépett amikor kellett. Taylor nagyot küzdött a palánk alatt, amiből Williams dobott egy hármast, 1 perc 19 másodperccel a vége előtt újra egyenlő volt az állás. Williams aztán újra betalált, 73-70-re ment a vasi csapat, de azonnal érkezett a válasz a túloldalról, az utolsó fél percre egálról fordultak a felek. 22 másodperc volt vissza a rendes játékidőből, amikor a piros-feketék támadhattak, de Thames próbálkozása lejött, Hines pedig már nem tudott rendesen beleállni az ő kísérletébe, jöhetett a hosszabbítás. 73-73.

A Körmend szerezte meg a vezetést, Thames büntetőzött jól, viszont Somogyi triplája beakadt a túloldalon (76-75). Ezután Guyton szépen találta meg az üresen hagyott Drenovacot a palánk alatt, időt kellett kérnie a piros-feketéknek. Thames és Mosely kosaraival egyenlítettek a vendégek, 38 másodperc volt vissza ekkor (78-78). Hines triplája lejött, egy támadásra maradt még idő, viszont nem talált be a Körmend, újabb ráadás következett.

Somogyi egy nagy triplával jelentkezett, de Thames azonnal válaszolt, nem tudtak dűlőre jutni a felek. Drenovac csak az egyik büntetőjét értékesítette, Taylor pedig kihasználta az alkalmat és egy ziccerrel fordított (82-83). Látszott, hogy már csak a szívük viszi előre a játékosokat, az utolsó utáni energiatartalékokat is felhasználták. Somogyi kipontozódott, Thames viszont csak az egyik büntetőjét dobta be, 51-el a vége előtt kétpontos körmendi vezetésnél kért időt Kovács Adrián. Mosely lélektanilag is fontos ziccerével négy lett közte, innen pedig már nem tudott visszajönni a DEAC.

Az Egis Körmend egy roppant izgalmas meccsen, kétszeres hosszabbítás után hozta el a két pontot Debrecenből.

Címlapképünk illusztráció

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.