Ez is eldőlt: A Momentum is közös listát akar

Bazsó Bálint 2020-11-29 17:53:00
Ezzel az ellenzéket és a kormánypártokat leginkább érdeklő kérdésre is pontot tehetünk.

A Momentum küldöttgyűlése a mai napon felhatalmazta a párt elnökségét, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártokkal közös listát állítson. A Momentum célja, hogy az elmúlt időszak korrupt és rövidlátó kormányzásának véget vessen, és a politikai elit érdekei helyett a politizálás az emberek jólétéről, szabadságáról, és biztonságáról szóljon - áll a párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott vasárnapi közleményében. Mint írják:

Tíz év után először nyílik valódi esély arra, hogy mi magyarok lerázzuk magunkról a Fidesz-KDNP korrupt és autoriter uralmát. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint 2022 nem egyszerű kormányváltást, hanem valódi korszakváltást fog jelenteni. A Momentum közössége készen áll arra, hogy ennek érdekében az ellenzéki pártokkal közösen dolgozzon. 

Fotó: Momentum Mozgalom

"Ne szivarfüstös szobákban, hanem előválasztás során válasszák ki a jelölteket!"

Mint írják: "Mi abban hiszünk, hogy Magyarország mindenkié. Mindegy, hogyan csavarja a Fidesz a választási rendszert egy válsághelyzet kellős közepén, mi azért dolgozunk, hogy a káoszkormányzás végére pontot tegyünk. Ha a Fidesz elveszi a szabad választás jogát, akkor azt nekünk kell biztosítanunk, éppen ezért a legnyíltabb és legdemokratikusabb előválasztásokért fogunk kiállni. Az ellenzék közös jelöltjeit nem szivarfüstös hátsó szobákban, hanem a választók bevonásával kell demokratikusan kiválasztani!"

"A politika azonban végső soron értékekről szól: valódi esélyünk csak egy értékközösség megteremtésével, hiteles programmal és feddhetetlen jelöltekkel van. Közös feladatunk és felelősségünk minden ellenzéki párttal, hogy a következő hónapokban hiteles jelöltekkel szálljunk harcba, az emberekkel közösen tervezzük meg Magyarország jövőjét, és 2022-ben mindannyian vállaljuk a valódi elszámoltatás feladatát."

- nyilatkozta Fekete-Győr András.

Emlékeztetnek: Az elmúlt hónapokban az ellenzéki pártelnökök már több fontos kérdésben megegyeztek a kormányváltás érdekében: közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és 106 közös egyéni jelölttel indulnak a kormánypárti jelöltekkel szemben 2022-ben. A Momentum közössége elkötelezett amellett, hogy az új korszakban leszámoljunk a korrupcióval a hazai közéletben, visszaállítsuk a sajtószabadságot, igazságos választási törvényt alkossunk, és valódi korlátokat szabjunk a politika vezetők hatalmának, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg egyetlen személy és egyetlen párt totális hatalma szeretett hazánk, Magyarország felett. Hiszünk benne, hogy közösen le fogjuk váltani Orbán Viktor görcsösen hatalmába kapaszkodó kormányát, és másfél év múlva az országra egy új, szabadabb korszak virrad - olvasható a közleményben.

Szólj hozzá!

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.