Borkai-ügy: Orbánt egyáltalán nem zavarta a jachtos orgia

Pintér Bence 2021-05-18 09:03:00
Mire a választás előtt kibukott az ügy, a Fideszben már rég tudtak Borkai Zsolt szexorgiájáról, a miniszterelnök magánügynek tekintette azt.

A hvg360 tegnap indult cikksorozatában körüljárja a Borkai-ügy eddig nem ismert részleteit a szereplők tanúvallomásai alapján. Tegnap a szexorgia részleteit ismertették, a mostani cikk pedig az ezt követő másfél év történéseit jártja körül.

A cikkből kiderül: Borkai Zsolt volt győri polgármester már hetekkel, a Fidesz vezetői hónapokkal a jachtos orgia után tudtak az erről készült felvételekről. Orbán pedig azt üzente Kubatov Gábor pártigazgatón keresztül: magánügynek tekinti az orgiát.

Mire Kubatov megkereste Borkait a „Budapesten is keringő felvételek” miatt, Borkai már értesült a létezésükről, mivel megmutatta neki azokat egy Póczik József nevű győri férfi – legalábbis a fényképeket, a tanúvallomás szerint ugyanis a videófelvételekről a polgármester először a pártigazgatótól hallott. Póczik ekkor nem zsarolta meg a polgármestert.

A zsarolással először két férfi próbálkozott, akik Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, a szexorgia másik résztvevője szerint „alvilági személyek” voltak. Ők 12 millió forintot kértek a felvételekért, végül Rákosfalvyék 10 milliót adtak.  „Mi ezt el akartuk tussolni, mert féltünk a következményektől” – mondta Borkai a rendőröknek, amikor később arról kérdezték, miért nem jelentették fel a zsarolót. „Az egzisztencia és a család, a politikai státusz, tehát minden kockán forgott. Összességében az ember élete, én azt gondolom, hogy ettől többet nem lehet veszíteni” – így érzékelte a fenyegetést polgármesterként.

A jachtozás résztvevői közösen fizették ki a tízmillió forintot,

bár ennek nem mindenki örült: a hat résztvevőből ketten, a cikkben Tamás és Ervin néven említett férfiak nem vettek részt a szexpartin, így úgy érezték, hogy mások hibáját kell megfizetniük. Az összeg kifizetés megnyugtatta Borkaiékat, aki azt gondolták, hogy védve vannak, hetekkel később azonban Kubatov egyértelművé tette, hogy a felvételek Budapesten már kézről kézre járnak. Mégis azt mondta Borkainak: „ezek a képek a pártnak és a karrieremnek nem fognak gondot okozni, csak a magánéletemben lehetnek gondok miatta”.

A pártigazgató a lap szerint azt is mondta Borkainak, hogy a kampányidőszakban minden bizonnyal előveszik majd a témát, de azzal nyugtatta a polgármestert, hogy ha ki is kerülnek a felvételek, akkor azt a jobboldali sajtóban „blokkolni fogják”. Borkai tanúvallomása szerint akkor úgy gondolta, hogy Kubatov ezzel az értésére adta, hogy Orbán Viktor szerint „minden rendben van és minden mehet tovább úgy, ahogy eddig is”.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.