Test nevelésbe kezd a szombathelyi színház

Farkas Bazsi 2021-02-23 17:29:40
Bemutatták a Weöres Sándor Színház művészeti tanácsának tagjait.

Társulati ülés keretében mutatta be Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház új igazgatója a teátrum művészeti tanácsának tagjait kedden.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Az öttagú grémium feladata, hogy javaslatot tegyen a színház repertoárjának bővítésére, közreműködjön a következő évadok terveinek elkészítésében, segítse a jövőbeni társulat tagjainak kiválasztását, illetve olyan alkotókat segítsen megnyerni a közös munkának, akikkel együtt meghatározhatják a színház arculatát - mondta a direktor.

Hozzáfűzte: a jövőben a "testtudatosságot", vagyis a színpadi mozgásokat mint művészi eszközt is erősíteni szeretnék, ezt tükrözi - az igazgató felkérésére - a művészeti tanács összetétele is, ugyanakkor nem kell attól tartani, hogy valamiféle "táncszínházzá" szeretnének válni.

Változatlanul fontosnak tartom, hogy jó értelemben véve "népszínház" legyünk, ügyelve a műfaji sokszínűségre, vállalva, hogy a színház a kultúra terjesztésének eszköze, amelynek széles körben ki kell szolgálnia a közönsége igényeit - mondta.

Ismertetése szerint a Weöres Sándor Színház művészeti tanácsának tagjai lettek Nagy Cili színművész-rendező, Horváth Csaba rendező-koreográfus, Kiss Csaba Jászai Mari-díjas rendező, József Attila-díjas drámaíró, Nagy Péter István fizikai színházi koreográfus, a celldömölki Soltis Lajos Színház művészeti vezetője, valamint Szárdár Tagirovszkij rendező.

Szabó Tibor, aki február elsejétől vezeti a Weöres Sándor Színházat, elmondta: az idei évad befejezése a koronavírus-járvány miatt egyelőre bizonytalan.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Szavai szerint az elmúlt hónapok során a társulat folyamatosan dolgozott, több új előadás jött létre vagy formálódik. Bemutatásra vár Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című műve Réthly Attila rendezésében, Mike Leigh Abigali bulija című színdarabja Czukor Balázs rendezésében, Samuel Beckett A Játszma vége című színműve Zsótér Sándor adaptációjában és Ion Luca Caragiale Farsangi játék című vérbő komédiája Mohácsi János rendezésében.

Hozzátette: a következő évadban nyolc bemutatóval számolnak, a műsortervről még nem született döntés, a társulati névsor is formálódik még, a szereposztások véglegesítése márciusban várható, a közönséggel pedig májusban ismertetik a műsortervet - tudósította az MTI.

Szólj hozzá!

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.